bewaar
Koolwrap met tonijn, appel en wortel
Koolwrap met tonijn, appel en wortel
bewaar

Koolwrap met tonijn, appel en wortel

Makkelijk te maken, lekker licht én ze staan prachtig op tafel: lunchpakketjes om mee te pronken.

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

1

jazz-appel

1

bosui

1 blik

tonijnstukken in olijfolie

90 g

mini mozzarella

8

Chinese-koolbladeren

150 g

rauwkost peen julienne

Dit heb je nodig

  • keukentouw

  • bakpapier

Makkelijk te maken, lekker licht én ze staan prachtig op tafel: lunchpakketjes om mee te pronken.

Aan de slag

1

Rasp de ongeschilde appel. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de appel en bosui met de uitgelekte tonijn, mozzarellabolletjes en 3 el van de mozzarella-olie. Breng op smaak met peper.

2

Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en halveer de bladeren. Verdeel de tonijnvulling en wortel over de halve bladeren. Rol op en rol ze vervolgens in een stuk bakpapier. Knoop vast met het bindtouw.

tip

algemeenLunch buiten de deur? De koolwraps kun je ‘s morgens thuis maken en meenemen in een afgesloten trommeltje.