bewaar
Paprikaomelet met salade
Paprikaomelet met salade
bewaar

Paprikaomelet met salade

Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan.

15 min. bereiden
redelijk pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

2 tl

harissa

295 g

pot geroosterde rode & gele paprika

7 el

arachideolie

175 g

uiensnippers

400 g

kikkererwten in blik

15 g

verse munt

1

komkommer

150 g

peen julienne

150 g

feta

Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan.

Aan de slag

1

Klop de eieren en harissa los met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui over de pannen en bak al roerend 4 min. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de paprikareepjes erover. Doe de deksel op de pan en laat de omeletten 6 min. op laag vuur garen.

2

Maak ondertussen de salade. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

3

Meng de kikkererwten met de munt, komkommer, peen, feta en de rest van de olie. Halveer de omeletten en serveer met de salade.

tip

serveertipLekker met partjes citroen.