Spelt met tuin­bo­nen, roer­bak­groen­ten, rook­vlees en ei

Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn!

(35) waardeer
hoofdgerecht Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn! 4 personen
2 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  2. Schaaf ondertussen de peen met een kaasschaaf in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, boerenkool en komijn met peper en eventueel zout 7 min. op hoog vuur. Voeg halverwege de tuinbonen toe. Schep regelmatig om.
  3. Meng de spelt en peen door het boerenkoolmengsel en schep op een grote platte schaal. Verdeel het rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de citroenolie en serveer.

serveertip:

Lekker met pompoenpitten.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Spelt met tuinbonen, roerbakgroenten, rookvlees en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt met tuin­bo­nen, roer­bak­groen­ten, rook­vlees en ei

1
1
  • 300 g spelt

Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 100 g winterpeen
  • 1 ui

Schaaf ondertussen de peen met een kaasschaaf in plakjes. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 3 el arachideolie
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, boerenkool en komijn met peper en eventueel zout 7 min. op hoog vuur.

5
5
  • 250 g diepvries fijne tuinbonen

Voeg halverwege de tuinbonen toe. Schep regelmatig om.

6
6

Meng de spelt en peen door het boerenkoolmengsel en schep op een grote platte schaal.

7
7
  • 100 g rookvlees
  • 3 el olijfolie frisse citroen

Verdeel het rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de citroenolie en serveer.

serveertip:

Lekker met pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.