Okonomiyaki met ossenhaas
Een Japanse pannenkoek die je naar smaak kunt beleggen: okonomiyaki. Ga jij voor ossenhaas?

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 150 ml Saitaku mix voor miso soup (pakje à 72 g)
- 4 middelgrote eieren
- 6 salade-uien
- 4 el gebakken uitjes
- 300 g gesneden witte kool
- 100 g magere gerookte spekreepjes
- 100 g ketchup
- 2 el ketjap
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 el mirin
- 5 el arachideolie
- 250 g ossenhaas
- 2 el ingelegde gember (sushigember)
- 4 el kewpie mayonaise
- 2 el gezouten pinda's
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en de witte kool.
- Bak de spekjes in 6 min. knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Meng de spekjes door het beslag. Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.
- Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
- Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de ossenhaas met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4-5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg op de pannenkoeken. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pannenkoeken.
variatietip:
Leftovers? Je kan de ossenhaas ook vervangen met restje rollade, kalkoen, kip, of rosbief. Ook restjes groenten kun je door het beslag verwerken.
combinatietip:
Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.570 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Okonomiyaki met ossenhaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Okonomiyaki met ossenhaas
- 100 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 150 ml Saitaku mix voor miso soup
- 4 middelgrote eieren
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.
- 6 salade-uien
- 4 el gebakken uitjes
- 300 g gesneden witte kool
Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes en de witte kool.
- 100 g magere gerookte spekreepjes
Bak de spekjes in 6 min. knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Meng de spekjes door het beslag.
- 100 g ketchup
- 2 el ketjap
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 el mirin
Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.
- 2 el arachideolie
Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.
- 2 el arachideolie
Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
- 250 g ossenhaas
- 1 el arachideolie
Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de ossenhaas met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4-5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten.
- 2 el ingelegde gember
Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.
Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg op de pannenkoeken.
- 4 el kewpie mayonaise
- 2 el gezouten pinda's
Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pannenkoeken.
variatietip:
Leftovers? Je kan de ossenhaas ook vervangen met restje rollade, kalkoen, kip, of rosbief. Ook restjes groenten kun je door het beslag verwerken.
combinatietip:
Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.