Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

(33) waardeer
japans hoofdgerecht Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen. 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Meng de witte kool door het beslag. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.
  2. Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit. Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Breng op smaak met 1 el saus uit de steelpan. Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.
  3. Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.

combinatietip:

Lekker met 2 el fijngehakte wasabibollen.

serveertip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Japanse groentepannenkoek met paddenstoelen (okonomiyaki)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

1
1
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 72 g Saitaku mix voor miso soup
  • 150 ml kraanwater
  • 4 middelgrote eieren

Doe de bloem en de bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe.

2
2
  • 300 g gesneden witte kool
  • 6 salade-uien

Roer met een garde tot een glad beslag. Meng de witte kool door het beslag. Snijd de salade-ui in ringetjes.

3
3

Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.

4
4
  • 50 g ketchup
  • 1 el ketjap
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el mirin

Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit.

5
5
  • 400 g paddestoelenmelange
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar.

6
6
  • 1 el arachideolie

Breng op smaak met 1 el saus uit de steelpan. Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie.

7
7

Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 1 el arachideolie

Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.

9
9
  • 1 el Saitaku ingelegde gember

Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover.

10
10
  • 2 el mayonaise

Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.

combinatietip:

Lekker met 2 el fijngehakte wasabibollen.

serveertip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.