Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(29) waardeer
nagerecht Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één? 16 stuks
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • brownievorm (28 x 18 cm)
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het water met het lijnzaad en laat 5 min. staan. Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er 100 ml ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
  3. Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Meng de rest van de ahornsiroop door de plantaardige yoghurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor. Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.

variatietip:

Speltbloem is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook tarwebloem gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bieten-chocoladebrownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

1
1
  • 5 el kraanwater
  • 2 el gebroken lijnzaad

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het water met het lijnzaad en laat 5 min. staan.

2
2
  • 500 g koelverse gekookte bietjes

Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart.

3
3
  • 100 g pure chocolade 72%
  • 75 ml traditionele olijfolie

Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten.

4
4
  • 100 ml ahornsiroop

Meng er de ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.

5
5
  • 100 g speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 tl vanillearoma

Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor.

6
6

Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

7
7

Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

8
8
  • 20 ml ahornsiroop
  • 250 g AH plantaardige yoghurt soja ongezoet

Meng de rest van de ahornsiroop door de plantaardige yoghurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor.

9
9

Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.

variatietip:

Speltbloem is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook tarwebloem gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.