bewaar
Snelle 'risotto' met truffeltapenade
Snelle 'risotto' met truffeltapenade
bewaar

Snelle 'risotto' met truffeltapenade

Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!

17 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

3 el

traditionele olijfolie

600 g

1 minuut basmatirijst

300 ml

kokend water

1

paddenstoelenbouillontablet

500 g

kastanjechampignon

4

middelgrote eieren

25 g

verse bieslook

125 g

crème fraîche

1 el

tapenade van truffel en champignons

Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!

Aan de slag

1

Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pastinaak. Halveer en snijd in plakken. Verhit 2 el olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3

Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

4

Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.

kookstaptipWil je de risotto extra smeuïg maken? Voeg dan 100 ml kokend water meer toe.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.