Kip­schnit­zel met wit­lofsala­de en oven­aard­ap­pe­len

Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter! 4 personen
4 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten. Schep om met 1/3 van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de veldsla luchtig door de salade en verdeel met de aardappelen en de schnitzels over 4 borden.

bereidingstip:

Bestrooi met granaatappelpitjes voor extra kleur en bite.

variatietip:

Je kunt voor de salade ook AH Yoghurtdressing met kruiden (fles 150 ml) gebruiken.

Tip:

Voor dit gerecht is de eerste stap een dag van tevoren te bereiden. Verwarm de aardappelen dan nog 10 min. in de oven op 200 ºC terwijl je verdergaat met de overige stappen

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­schnit­zel met wit­lofsala­de en oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el gedroogde dragon

Schil de aardappelen en snijd in parten. Schep om met 1/3 van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 stronken witlof
  • 2 friszoete appels

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes.

5
5
  • 2 friszoete appels

Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

6
6
  • 100 ml Amelander Verse sladressing

Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 el (arachide)olie
  • 4 krokante kipschnitzels

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 75 g veldsla

Meng de veldsla luchtig door de salade en verdeel met de aardappelen en de schnitzels over 4 borden.

bereidingstip:

Bestrooi met granaatappelpitjes voor extra kleur en bite.

variatietip:

Je kunt voor de salade ook AH Yoghurtdressing met kruiden (fles 150 ml) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.