Kip­fi­let­schnit­zel met sri­ra­cha-ho­ning­saus

Die saus doet het 'm! Met pittige chili en een vleugje zoet.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Die saus doet het 'm! Met pittige chili en een vleugje zoet. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfiletschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Meng ondertussen de ketchup, honing, rijstazijn en sriracha door elkaar. Serveer de kip met de saus, rijst en broccoli.

variatietip:

Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Vervang de sriracha door ketchup.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Kipfiletschnitzel met sriracha-honingsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let­schnit­zel met sri­ra­cha-ho­ning­saus

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 krokante kipschnitzels

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfiletschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 800 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar.

4
4
  • 6 el ketchup
  • 4 el Bee Easy acaciahoning
  • 4 el rijstazijn
  • 2 el Sriracha Thaise chilisaus

Meng ondertussen de ketchup, honing, rijstazijn en sriracha door elkaar. Serveer de kip met de saus, rijst en broccoli.

variatietip:

Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Vervang de sriracha door ketchup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.