Spaghetti met biet en ricotta & peer uit de oven
Zoet, fris en zacht in één gerecht.
550 kcal
25 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
80 g
1
1 takje
2 el
150 g
350 g
1 teen
40 g
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 02 - Winterse helden
2018 week 03-04 - 2018 week 03-04
Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse
Allerhande Box Week 4 2019 - Allerhande Box Week 4 2019
Allerhande Box Week 4 2018 - Allerhande Box Week 4 2018
Allerhande Box - Allerhande Box
Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peer en snijd ongeschild in 6 parten. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Haal de naaldjes van de rozemarijn los. Bestrooi de peer en ricotta met de rozemarijn en wat peper. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Spaghetti met biet en ricotta & peer uit de oven
Zoet, fris en zacht in één gerecht.

hoofdgerecht
2 personen
550 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peer en snijd ongeschild in 6 parten. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Haal de naaldjes van de rozemarijn los. Bestrooi de peer en ricotta met de rozemarijn en wat peper. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
80 g ricotta
1 eetrijpe handpeer
1 takje rozemarijn*
2 el traditionele olijfolie
150 g volkorenspeltspaghetti
350 g gekookte bieten
1 teen knoflook
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier




