bewaar
Pistachekoekjes
Pistachekoekjes
bewaar

Pistachekoekjes

Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrij én goed voor je.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
10 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

16 porties

300 g

amandelmeel

150 g

vloeibare honing

50 g

gepelde pistachenoten

50 g

gedroogde cranberry's

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen gember

1 tl

gemalen kruidnagel

1 tl

gemalen kardemom

1 tl

gemalen nootmuskaat

1 tl

bakpoeder

½ tl

zeezout

Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrij én goed voor je.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelmeel met de honing in een kom.

2

Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.

3

Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

bewaartipJe kunt de koekjes maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel bewaren.