bewaar
Witte kool met bleekselderij en cranberry
Witte kool met bleekselderij en cranberry
bewaar

Witte kool met bleekselderij en cranberry

De moderne variant van koolsla: met cranberry's in plaats van rozijnen.

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

2 el

grove mosterd

6 el

traditionele olijfolie

3 stengels

bleekselderij

600 g

gesneden witte kool

80 g

verse cranberry's

De moderne variant van koolsla: met cranberry's in plaats van rozijnen.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de mosterd, het citroenrasp en -sap en de olijfolie.

2

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en meng samen met de dressing door de witte kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

tip

combinatietipBijzonder lunchgerecht? Beleg een boerenboterham met oude kaas, komkommer en wat koolsalade. Dan is dit gerecht niet meer lactosevrij.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.