
Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto
Een salade is echt niet saai, zie hier het bewijs.
Ingrediënten
4 personen
250 g
farro pasta
½
komkommer
1
venkelknol
½ bosje
radijs
20 g
verse platte peterselie
190 g
pomodori secchi bio
100 g
verse basilicumpesto
50 g
Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer ze in de lengte en snijd vervolgens in kwarten.
Maak de radijs schoon en schaaf met de keukenmachine de komkommer, venkel en radijs in dunne plakken.
Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd grof. Laat de pomodori uitlekken, vang de olie op en snijd in repen.
Meng de farro met de basilicumpesto, geschaafde groenten, pomodori, 2/3 van de peterselie en 3 el van de tomatenolie.
Schaaf met een dunschiller de kaas in stukjes eroverheen en garneer met de rest van de peterselie.
combinatietipLekker met 50 g grofgehakte pistachenoten.
combinatietipLekker met een scharrelbraadworstje.