bewaar
Pittige falafel
Pittige falafel
bewaar

Pittige falafel

Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.

20 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gedroogde kikkererwten

3 liter

kraanwater

30 g

verse koriander

4 el

harissa

4 tl

gerookte paprikapoeder

2 tenen

knoflook

6 el

tahini

800 ml

arachideolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenthermometer

  • lepels

  • schuimspaan

  • keukenpapier

Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een kom. Schenk er 3 liter water over en laat minimaal 8 uur weken.

2

Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof. Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.

3

Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

4

Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie. Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.

combinatietipLekker op speltpitabroodjes met tzatzikisalade en rauwkost rucola.