bewaar
Pastinaakpuree met tijm
Pastinaakpuree met tijm
bewaar

Pastinaakpuree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

pastinaak

300 g

kruimige aardappel

10 takjes

verse tijm

75 g

Pecorino Romano

1 el

extra vierge olijfolie

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.

3

Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.

algemeenJe kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

combinatietipLekker bij gebakken witvis en sperziebonen.