Pas­ti­naak­pu­ree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

(33) waardeer
bijgerecht Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren. 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.
  3. Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.

combinatietip:

Lekker bij gebakken witvis en sperziebonen.

Tip:

Je kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaakpuree met tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naak­pu­ree met tijm

1
1
  • 600 g pastinaak

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm.

2
2
  • 300 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

3
3

Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.

4
4
  • 10 takjes verse tijm
  • 75 g Pecorino Romano

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.

5
5

Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree.

6
6
  • 1 el extra vierge olijfolie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie.

combinatietip:

Lekker bij gebakken witvis en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.