bewaar
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
bewaar

Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei

Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

360 g

Japanse sobanoedels

2 l

kraanwater

4

paddenstoelenbouillontabletten

250 g

kastanjechampignons

100 g

shiitakes

100 g

snoepgroente radijs

4

bosuien

1 el

witte wijnazijn

4

middelgrote eieren

400 g

verse spinazie

Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Maak de shiitake schoon en scheur of snijd ze in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.

2

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere 3 eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.

3

Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct.

Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei

Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig