Spinazie, paddenstoelen en notenaardappelen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g diepvries spinazie
- 3 rode uien
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g shiitakes
- 5 el traditionele olijfolie
- 700 g koelverse aardappelschijfjes
- 2 el gedroogde tijm
- 150 g gezouten notenmelange
Advertentie
Bereiden
- Laat de spinazie ontdooien en knijp het overtollige vet eruit. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Snijd de ui in partjes.
- Verhit 3 el olie in een wok. Bak de aardappelen in de wok 10 min. gaar. Geregeld omscheppen.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. Voeg de spinazie en tijm toe en laat 5 min. mee verwarmen. Voeg peper en zou toe.
- Hak de noten grof en voeg ze toe aan de aardappelen. Bak 1 minuut mee. Verdeel de spinazie en notenaardappelen over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 612 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spinazie, paddenstoelen en notenaardappelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie, paddenstoelen en notenaardappelen
- 450 g diepvries spinazie
- 3 rode uien
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g shiitakes
Laat de spinazie ontdooien en knijp het overtollige vet eruit. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Snijd de ui in partjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 700 g koelverse aardappelschijfjes
Verhit de olie in een wok. Bak de aardappelen in de wok 10 min. gaar. Geregeld omscheppen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el gedroogde tijm
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. Voeg de spinazie en tijm toe en laat 5 min. mee verwarmen. Voeg peper en zou toe.
- 150 g gezouten notenmelange
Hak de noten grof en voeg ze toe aan de aardappelen. Bak 1 minuut mee.
Verdeel de spinazie en notenaardappelen over de borden.