Spi­na­zie, pad­den­stoe­len en no­ten­aard­ap­pe­len

(24) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de spinazie ontdooien en knijp het overtollige vet eruit. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Snijd de ui in partjes.
  2. Verhit 3 el olie in een wok. Bak de aardappelen in de wok 10 min. gaar. Geregeld omscheppen.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. Voeg de spinazie en tijm toe en laat 5 min. mee verwarmen. Voeg peper en zou toe.
  4. Hak de noten grof en voeg ze toe aan de aardappelen. Bak 1 minuut mee. Verdeel de spinazie en notenaardappelen over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 612 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 08-09

Spinazie, paddenstoelen en notenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie, pad­den­stoe­len en no­ten­aard­ap­pe­len

1
1
  • 450 g diepvries spinazie
  • 3 rode uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g shiitakes

Laat de spinazie ontdooien en knijp het overtollige vet eruit. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Snijd de ui in partjes.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 700 g koelverse aardappelschijfjes

Verhit de olie in een wok. Bak de aardappelen in de wok 10 min. gaar. Geregeld omscheppen.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. Voeg de spinazie en tijm toe en laat 5 min. mee verwarmen. Voeg peper en zou toe.

4
4
  • 150 g gezouten notenmelange

Hak de noten grof en voeg ze toe aan de aardappelen. Bak 1 minuut mee.

5
5

Verdeel de spinazie en notenaardappelen over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.