bewaar
Tomaten-venkelsoep met balletjes
Tomaten-venkelsoep met balletjes
bewaar

Tomaten-venkelsoep met balletjes

Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

braadworsten

½ el

venkelzaad

1 el

zonnebloemolie

458 ml

basis voor heldere tomatensoep

1½ liter

kraanwater

125 g

conchigliette (pasta)

1

venkelknol

Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

2

Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.

3

Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.

4

Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Houd het venkelgroen dan apart en garneer vlak voor het serveren.

combinatietipLekker met ciabatta.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.