bewaar
Bruschette met dadel en mozzarella
Bruschette met dadel en mozzarella
bewaar

Bruschette met dadel en mozzarella

Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?

20 min. bereiden
10 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1

ciabatta afbakbrood

4 el

extra vierge olijfolie

7 g

kruiden voor slakkenboter

250

buffelmozzarella

10

dadels zonder pit

40 g

rucola

2 el

cremaceto classico, 55% balsam

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.

3

Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.

4

Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.

bereidingstipJe kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.