bewaar
Rijstsalade met kaassnippers
Rijstsalade met kaassnippers
bewaar

Rijstsalade met kaassnippers

Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

meergranenrijst

4

middelgrote eieren

400 g

artisjokhart in blik

5 el

mayonaise

3 el

kappertjes

80 g

parrano snippers

300 g

rauwkost zoetepaprikamix

50 g

ongezouten geroosterde amandelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd in parten.

3

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de harten in parten.

4

Pureer met de staafmixer de mayonaise, kappertjes en de helft van de kaas met 3 el van het opgevangen artisjokkenvocht tot een dressing Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de dressing en 2/3 van de paprikamix door de rijst. Verdeel de rest van de paprikamix, eiparten, artisjok en amandelen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

tip

combinatietipLekker met 20 g fijngesneden peterselie.