bewaar
Pasta frittata
Pasta frittata
bewaar

Pasta frittata

Eenpansgerecht waar iedereen aan tafel van smult. 100% zeker!

25 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

zonnebloemolie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

4

middelgrote eieren

200 g

geraspte belegen kaas

400 g

penne

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Eenpansgerecht waar iedereen aan tafel van smult. 100% zeker!

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.

2

Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika en kruiden toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.

4

Klop ondertussen in een kom de eieren los met de helft van de kaas. Schep de pasta en het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Doe het pastamengsel terug in de pan en bak de frittata 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 3 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.

bereidingstipJe kunt de frittata 1 dag van tevoren maken. Dek de frittata af en verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 C.

combinatietipLekker met vers basilicum

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.