Pittige spaghetti met tomaat & spek
Deze spaghetti bewijst maar weer dat je voor een goed bord pasta weinig ingrediënten nodig hebt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g gerookte spekreepjes
- 300 g spaghetti
- 1½ tl chilivlokken
- 500 g gezeefde tomaten in pak
- 250 g romaatjes
- 125 g formaggio da pasta
Advertentie
Bereiden
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. uit. Laat met 1 el bakvet in de pan.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de chilivlokken en gezeefde tomaten toe aan het spek en laat 5 min. op middelhoog vuur koken.
- Halveer de romaatjes en voeg ze met de helft van de kaas toe aan de saus. Meng de spaghetti erdoor en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Spaghetti koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 2.000 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige spaghetti met tomaat & spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige spaghetti met tomaat & spek
- 300 g gerookte spekreepjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. uit. Laat met 1 el bakvet in de pan.
- 300 g spaghetti
- 1½ tl chilivlokken
- 500 g gezeefde tomaten in pak
Voeg ondertussen de chilivlokken en gezeefde tomaten toe aan het spek en laat 5 min. op middelhoog vuur koken.
- 250 g romaatjes
- 62½ g formaggio da pasta
Halveer de romaatjes en voeg ze met de kaas toe aan de saus.
- 62½ g formaggio da pasta
Meng de spaghetti erdoor en bestrooi met de kaas. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden platte peterselie.