Har­ti­ge gra­no­la

Lekker voor door je salade, maar ook gewoon uit het handje.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(15) waardeer
borrelhapje Lekker voor door je salade, maar ook gewoon uit het handje. 4 personen
2 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de notenmix, het kokosrasp, de havervlokken, het zeezout, de garam masala en het sesamzaad in een kom.
  2. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit licht schuimig.
  3. Roer de koolzaadolie door het eiwitschuim. Meng goed door het noten-havermoutmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  4. Neem de granola uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Meng met de gojibes, moerbei en pitten. Bewaar in een afgesloten pot.

bewaartip:

Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

video

Har­ti­ge gra­no­la

recipevideo - 01:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Hartige granola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge gra­no­la

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 150 g ongezouten notenmix pistache
  • 50 g Puur Natuur kokosrasp
  • 150 g grove havermoutvlokken
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 el garam masala
  • 50 g sesamzaad

Doe de notenmix, het kokosrasp, de havervlokken, het zeezout, de garam masala en het sesamzaad in een kom.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit licht schuimig.

4
4
  • 8 el koolzaadolie botersmaak

Roer de koolzaadolie door het eiwitschuim. Meng goed door het noten-havermoutmengsel.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 320 g AH verrijker gojibes, moerbei en pitten

Neem de granola uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Meng met de gojibes, moerbei en pitten. Bewaar in een afgesloten pot.

bewaartip:

Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.