Sa­la­de van wor­tel, ro­de biet, lin­zen en ge­rook­te zalm

Gerookte zalm en mosterddressing, het blijft een goede combi. Dit keer met linzen, peen en biet.

(21) waardeer
lunch Gerookte zalm en mosterddressing, het blijft een goede combi. Dit keer met linzen, peen en biet. 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen in een zeef. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander grof. Schil de winterpeen en biet. Rasp eerst de winterpeen en daarna de biet met de grove rasp in de keukenmachine. Meng de linzen, biet, winterpeen en witte kool met de helft van de koriander.
  2. Schep de salade op een schaal, besprenkel met de mosterddressing. Verdeel de gerookte zalm en de rest van de koriander over de salade en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Salade van wortel, rode biet, linzen en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van wor­tel, ro­de biet, lin­zen en ge­rook­te zalm

1
1
  • 370 g Smaakt linzen
  • 15 g verse koriander

Doe de linzen in een zeef. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander grof.

2
2
  • 2 grote winterpenen
  • 2 rauwe bieten

Schil de winterpeen en biet. Rasp eerst de winterpeen en daarna de biet met de grove rasp in de keukenmachine.

3
3
  • 150 g gesneden witte kool

Meng de linzen, biet, winterpeen en witte kool met de helft van de koriander.

4
4
  • 4 el mosterddressing
  • 150 g gerookte zalm

Schep de salade op een schaal, besprenkel met de mosterddressing. Verdeel de gerookte zalm en de rest van de koriander over de salade en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.