bewaar
Spaghetti met amandel-tomatenpesto, citroen & garnalen
Spaghetti met amandel-tomatenpesto, citroen & garnalen
bewaar

Spaghetti met amandel-tomatenpesto, citroen & garnalen

Een frisse pasta pesto met garnalen.

20 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

3

rode uien

1

citroen

250 g

cherrytomaten

75 g

ongebrande amandelen

8 takjes

verse peterselie

3 el

milde olijfolie bak/braad

140 g

pesto rosso

200 g

garnalen

40 g

rucola

Een frisse pasta pesto met garnalen.

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Halveer de tomaatjes en hak de amandelen fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de pesto en garnalen toe en warm 3 min. op laag vuur mee. Giet de pasta af en meng met de tomaatjes, rucola, amandelen, citroenrasp, 2 el citroensap en de peterselie door de saus. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.