bewaar
Mezze met feta
Mezze met feta
bewaar

Mezze met feta

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

25 min. bereiden
licht pittig
26waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

feta

2

rode uien

10 g

verse dille

10 g

verse munt

100 ml

olijfolie citroen

150 g

gegrilde rode paprika's in pot

1 tl

gemalen komijn

1 tl

gerookt paprikapoeder

1

rode peper

2 tenen

knoflook

150 g

no­cel­la­ra olij­ven ro­ze­ma­rijn-pe­per

100 ml

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

Aan de slag

1

Snijd 150 g feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal. Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.

2

Doe 150 g feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.

4

Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.

combinatietipLekker met Turks brood.

algemeenPureer de overgebleven dille en munt met wat olie tot een kruidenolie. Snijd de rest van de gegrilde paprika in reepjes. Lekker op een broodje met tonijn uit blik.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.