Mez­ze met fe­ta

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

(24) waardeer
mediterraan voorgerecht Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief. 8 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 150 g feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal. Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.
  2. Doe 150 g feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.
  4. Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

Tip:

Pureer de overgebleven dille en munt met wat olie tot een kruidenolie. Snijd de rest van de gegrilde paprika in reepjes. Lekker op een broodje met tonijn uit blik.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mezze met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze met fe­ta

1
1
  • 150 g feta
  • 2 rode uien
  • 10 g verse dille
  • 10 g verse munt

Snijd de feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal.

2
2
  • 100 ml olijfolie citroen

Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.

3
3
  • 150 g feta
  • 150 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Doe de feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 100 g feta
  • 1 rode peper

Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g no­cel­la­ra olij­ven ro­ze­ma­rijn-pe­per
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.

6
6

Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.