La­sag­ne met zalm en spi­na­zie

Voor deze rijke lasagne hoef je maar 20 minuten de keuken in. De oven doet de rest!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(503)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Voor deze rijke lasagne hoef je maar 20 minuten de keuken in. De oven doet de rest! 4 personen
3 503

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de stukken zalm in reepjes.
  2. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie. Leg daarop 3 lasagnebladen.
  3. Bedek weer met een laagje spinazie. Verdeel daar 1/3 deel van de zalmreepjes over en verdeel daarover 60 g Boursin cuisine.
  4. Dek af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie, 1/3 zalm en 60 g Boursin cuisine over.
  5. Maak zo nog 1 laag. Houd wat spinazie over. Bedek de bovenste laag met lasagnebladen en verdeel daar de rest van de spinazie en de rest van de Boursin cuisine (60 g) over.
  6. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met zalm en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 900 g spinazie à la crème
  • 500 g wilde zalmfilets

Verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de stukken zalm in reepjes.

3
3
  • 3 AH Vrij van glu­ten lasagnebladen

Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie. Leg daarop de lasagnebladen.

4
4
  • 60 g Boursin Cuisine light

Bedek weer met een laagje spinazie. Verdeel daar 1/3 deel van de zalmreepjes over en verdeel daarover de Boursin cuisine.

5
5
  • 3 AH Vrij van glu­ten lasagnebladen
  • 60 g Boursin Cuisine light

Dek af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie, 1/3 zalm en de Boursin cuisine over.

6
6
  • 6 AH Vrij van glu­ten lasagnebladen
  • 120 g Boursin Cuisine light

Maak zo nog 1 laag. Houd wat spinazie over. Bedek de bovenste laag met lasagnebladen en verdeel daar de rest van de spinazie en de rest van de Boursin cuisine (60 g) over.

7
7
  • 50 g geraspte kaas

Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.