Makkelijke lasagne met tomaten-gehaktsaus
Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?
650 kcal
30 min. bereiden, 35 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2
1 teen
2 el
300 g
690 g
500 ml
50 g
9
100 g
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 week 08-09 - 2006 week 08-09
februari 2020 - februari 2020
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop ⅓ van de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Herhaal dit twee keer, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.
Makkelijke lasagne met tomaten-gehaktsaus
Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop ⅓ van de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Herhaal dit twee keer, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
690 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
500 ml halfvolle melk
50 g besciamella sausmix
9 lasagnebladen
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)




