La­sag­ne van Ja­mie Oli­ver

Pak uit als een Italiaanse nonna en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1270 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 30 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(5.182) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pak uit als een Italiaanse nonna en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito! 4 personen
3 5.182

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Verwarm 2 el olie in een grote braadpan, voeg het spek en oregano toe en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.
  3. Voeg het gehakt, tomatenblokjes, water, peper en eventueel zout toe. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de saus. Snijd de grote basilicumblaadjes fijn en schep door de saus. Bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.
  5. Breng een pan water met 1 el olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnebladen 3-4 min. om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
  6. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus, ⅓ van de crème fraîche en ⅓ van de rest van de Parmezaanse kaas. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas.
  7. Snijd de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie.
  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.

bewaartip:

Je kunt de lasagne van te voren bereiden, zet de lasagne pas in de oven bij gebruik. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.270 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 84 g
    waarvan verzadigd 43 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne van Jamie Oliver

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne van Ja­mie Oli­ver

1
1
  • 2 plakken gerookt ontbijtspek

Snijd het spek in kleine stukjes.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Verwarm de olie in een grote braadpan, voeg het spek en oregano toe en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4

Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.

5
5
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 350 ml kraanwater

Voeg het gehakt, tomatenblokjes, water, peper en eventueel zout toe.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel.

7
7

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.

8
8

Verwarm de oven voor op 190 °C.

9
9
  • 150 g Parmigiano Reggiano

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de saus.

10
10
  • 37½ g Parmigiano Reggiano

Snijd de grote basilicumblaadjes fijn en schep door de saus. Bewaar de kleintjes voor later.

11
11

Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.

12
12
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 g lasagne all'uovo

Breng een pan water met de olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnebladen 3-4 min. om ze een beetje zacht te maken.

13
13

Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.

14
14
  • 500 ml crème fraîche

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus, ⅓ van de crème fraîche en ⅓ van de rest van de Parmezaanse kaas.

15
15

Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas.

16
16
  • 2 tomaten
  • ½ el traditionele olijfolie

Snijd de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie.

17
17

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.

18
18

Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.

bewaartip:

Je kunt de lasagne van te voren bereiden, zet de lasagne pas in de oven bij gebruik. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.