bewaar
Medaillekoekjes
Medaillekoekjes
bewaar

Medaillekoekjes

Extra leuk: een spel waarmee ze deze koekjes moeten verdienen. Maar dan zijn ze wel extra lekker.

20 min. bereiden
12 min. oventijd
1 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

kristalsuiker

150 g

ongezouten roomboter

250 g

tarwebloem

½ tl

bakpoeder

100 g

M&M's

4

kleurstofstiften

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • uitsteekvorm rond ribbel (Ø 8 cm)

  • bakpapier

  • lint

Extra leuk: een spel waarmee ze deze koekjes moeten verdienen. Maar dan zijn ze wel extra lekker.

Aan de slag

1

Doe de suiker, boter, bloem en het bakpoeder in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 12 koekjes uit het deeg. Maak met de M&M’s een 1 op de koekjes. Houd 1.5 cm van de rand vrij. Maak 1 cm onder de bovenkant van elk koekje een gaatje.

3

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Versier de koekjes met de decoratiestiften en rijg het lint door het gaatje.