bewaar
Zelfgemaakte eiersalade
Zelfgemaakte eiersalade
bewaar

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

25 g

verse bieslook

6 el

mayonaise

1½ tl

Franse mosterd

1 tl

worcestershiresauce

Eiersalade maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.

2

Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.

tip

combinatietipLekker op geroosterd brood.

variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe.

variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookt paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.

variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte zalmblokjes toe.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.