Taco's met groentechili sin carne & zoete aardappel
Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt.
Ingrediënten
4 personen
1
aubergine
1
courgette
4 el
arachideolie
1 el
paprikapoeder
1 tl
gemalen komijn
300 g
zoete aardappelen
1 zak
paprikamix
300 g
salsasaus mild
400 g
zwarte bonen
425 g
flageolets
Aan de slag
Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.
Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.
Groentechili sin carne
Instructievideo - 02:39 min.
Taco's met groentechili sin carne & zoete aardappel
Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt.

hoofdgerecht
4 personen
375 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.
Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 aubergine
1 courgette
4 el arachideolie
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
300 g zoete aardappelen
1 zak paprikamix
300 g salsasaus mild
400 g zwarte bonen
425 g flageolets