Ro­de­kool­pick­les

Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 48 u. 30 min. wachten
(6) waardeer
bijgerecht Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 1 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.
  2. Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.

combinatietip:

Eet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolpickles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­pick­les

1
1
  • 750 g rodekool
  • 15 g verse dille
  • 50 g rozijnen
  • 2 kaneelstokjes

Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 300 ml kraanwater
  • 200 ml witte natuurazijn
  • 5 g inmaakkruiden
  • 50 g kristalsuiker

Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot.

3
3

Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4

Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.

combinatietip:

Eet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.