bewaar
Kerstboomspritsen
Kerstboomspritsen
bewaar

Kerstboomspritsen

De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
31waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

vanillestokje

250 g

ongezouten roomboter

150 g

witte basterdsuiker

300 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

1

middelgroot ei

250 g

pure chocolade 72%

1 el

zilveren parels

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

2

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Meng de bloem, het zout en ei er snel door. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

3

Spuit zigzaggend kerstboompjes van ca. 10 cm hoog op de bakplaat. Bak de koeken in meerdere delen in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

4

Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de kerstboompjes in de lengte tot de helft in de chocolade. Bestrooi met een paar zilveren parels en laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.