bewaar
Aardappelwaaiers
Aardappelwaaiers
bewaar

Aardappelwaaiers

Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

roseval aardappelen

1

luxe kruidenboter trio

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke aardappel in zo dun mogelijke plakjes, maar snijd de aardappel niet helemaal door. Aan de onderkant blijven de plakjes aan elkaar zitten.

2

Verdeel elke botersoort over 1/3 van de aardappelen. Duw de boter een beetje tussen de plakjes. Leg de aardappelen in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

tip

bereidingstipJe kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappelen te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

variatietipIn plaats van het botertrio kun je ook 150 g gewone kruidenboter gebruiken. Bestrooi de aardappelen uit de oven met 3 el fijngesneden bieslook.

combinatietipLekker bij parelhoen (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).