bewaar
Rollade met gepofte appel
Rollade met gepofte appel
bewaar

Rollade met gepofte appel

Winters vleesgerecht met verse kruidenolie en gepofte appeltjes.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7½ g

verse tijm

2 tenen

knoflook

75 ml

milde olijfolie

1

ambachtelijke rollade

4

zoete kleine appeltjes

4

kaneelstokjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • braadslee (20 x 30 cm)

  • appelboor

  • vleesthermometer

Winters vleesgerecht met verse kruidenolie en gepofte appeltjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de tijmblaadjes, knoflook en olie met de staafmixer tot kruidenolie.

2

Bestrooi de rollade rondom met peper en eventueel zout en leg in de braadslee. Schep de kruidenolie erover.

3

Steek met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Zet ze bij de rollade en steek de kaneelstokjes erin.

4

Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade en stel de temperatuur in op 65 °C. Zet het vlees ca. 45 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 65 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met braadvocht.

5

Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover en serveer met de gepofte appeltjes.

bereidingstipJe kunt de rollade en appeltjes 1 dag van tevoren voorbereiden. Braad de rollade op de dag zelf.

combinatietipLekker met aardappelwaaiers.