Os­sen­haas met truf­fel­bo­ter, groe­ne as­per­ges en ha­zel­no­ten

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
    • 45 min. bereiden
(49) waardeer
hoofdgerecht 6 personen
4 49

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 100 g van de boter met de tapenade. Schep op een stuk vershoudolie van 25 x 25 cm. Rol stevig op tot een worstje en leg in de koelkast. Bestrooi de ossenhaas royaal met (versgemalen) peper en het zeezout.
  2. Verhit de helft van de olie en de rest van de boter in de braadpan en braad het vlees in 5 min. rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood) en doe de deksel schuin op de pan.
  3. Braad het vlees in ca. 15 min. op laag vuur tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt. Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste garing. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt 15 min. rusten. Neem de truffelboter uit de koelkast en snijd in plakjes.
  4. Breek de onderkant van de groene asperges. Schep de asperges om met de hazelnoten, de rest van de olie en het selderiezout. Verhit een grillpan en gril de groenten in 2 delen 5 min. Verdeel de rucola over een serveerschaal en verdeel de asperges erover. Snijd het vlees in plakken, leg op de asperges en verdeel de plakjes truffelboter erover.

combinatietip:

Lekker met aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Ossenhaas met truffelboter, groene asperges en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haas met truf­fel­bo­ter, groe­ne as­per­ges en ha­zel­no­ten

1
1
  • 100 g zeezoutboter
  • 80 g truffel-paddenstoelentapenade

Meng de boter met de tapenade. Schep op een stuk vershoudolie van 25 x 25 cm. Rol stevig op tot een worstje en leg in de koelkast.

2
2
  • 700 g osssenhaas van de vakslager
  • 1 tl zeezout

Bestrooi de ossenhaas royaal met (versgemalen) peper en het zeezout.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 25 g zeezoutboter

Verhit de olie en de boter in de braadpan en braad het vlees in 5 min. rondom bruin.

4
4

Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood) en doe de deksel schuin op de pan.

5
5

Braad het vlees in ca. 15 min. op laag vuur tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.

Tip: Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste garing.

6
6

Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt 15 min. rusten. Neem de truffelboter uit de koelkast en snijd in plakjes.

7
7
  • 700 g verse groene asperges
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl selderiezout

Breek de onderkant van de groene asperges. Schep de asperges om met de hazelnoten, olie en het selderiezout.

8
8

Verhit een grillpan en gril de groenten in 2 delen 5 min.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

9
9
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over een serveerschaal en verdeel de asperges erover.

10
10

Snijd het vlees in plakken, leg op de asperges en verdeel de plakjes truffelboter erover.

combinatietip:

Lekker met aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.