bewaar
Pompoensoep uit de oven
Pompoensoep uit de oven
bewaar

Pompoensoep uit de oven

Deze vegetarische maaltijdsoep zal ook bij de kinderen in de smaak vallen. Door de groenten in de oven te roosteren, worden ze extra zoet.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
318waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

flespompoen

600 g

geschilde bospeen

4 el

traditionele olijfolie

2

rode uien

2 tenen

knoflook

1

medium handsinaasappel

95 g

ongebrande hazelnoten

13 g

verse bieslook

400 ml

kokosmelk

2

groentebouillontabletten

600 ml

kraanwater

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • blender

Deze vegetarische maaltijdsoep zal ook bij de kinderen in de smaak vallen. Door de groenten in de oven te roosteren, worden ze extra zoet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het groen van de bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ongepelde uien en tenen knoflook ernaast. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan wippen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof. Neem de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

3

Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender. Pel de ui en knoflook en voeg toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk in een soeppan. Snijd de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg toe aan de gepureerde pompoen.

4

Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met de hazelnoten en bieslook.

tip

Pompoensoep uit de oven

Instructievideo - 03:28 min.