Pizzamijters
Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet!
80 kcal
30 min. bereiden, 12 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
600 g
2 el
3 plakken
Dit heb je nodig
deegroller
bakplaten
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 11 - Homemade
november 2019 - november 2019
Allerhande special - Lekker sinterklazen
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm. Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang.
Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg.
Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed. Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte.
Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Pizza-mijters
Instructievideo - 00:17 min.
Pizzamijters
Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet!

20 porties
80 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm. Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang.
Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg.
Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed. Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte.
Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
2 el tarwebloem
3 plakken oude kaas
Dit heb je nodig
deegroller
bakplaten
bakpapier




