Piz­za­mij­ters

Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet!

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(16) waardeer
italiaans borrelhapje Feestelijke pizzaatjes in de vorm van een mijter, leuker kan haast niet! 20 stuks
2 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • 2 bakplaten
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm. Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang.
  2. Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg.
  3. Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed. Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte.
  4. Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.
video

Piz­za­deeg ma­ken

instructievideo - 02:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pizzamijters

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za­mij­ters

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
  • 2 el tarwebloem

Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 48 x 24 cm.

3
3

Halveer de lap in de lengte zodat je twee stukken krijgt van 48 x 12 cm. Snijd de deeglappen in driehoeken (mijters) van 8 cm breed en 12 cm lang.

4
4

Verdeel de driehoeken over twee met bakpapier beklede bakplaten.

5
5

Rol eventueel de rest van het deeg ook uit en snijd ook tot mijters. Verdeel de pizzasaus over het pizzadeeg.

6
6
  • 3 plakken oude kaas

Snijd de kaas in de breedte in repen van 1 cm breed.

7
7

Verdeel de kaas als kruis over de pizzamijters, één reep in de lengte en een halve reep in de breedte.

8
8

Bak de pizzamijters in 12 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten halverwege om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.