bewaar
Noedels met palmkool en mango-kipspiesjes
Noedels met palmkool en mango-kipspiesjes
bewaar

Noedels met palmkool en mango-kipspiesjes

Dit oude koolras uit Italië smaakt iets pittiger dan 'onze' boerenkool. Het proeven waard!

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

3 personen

250 g

eiermie

500 g

palmkool

300 g

geschilde bospeen

2 tenen

knoflook

300 g

kipblokjes

3 el

Thaise groene curry

6½ el

sesamolie

1

eetrijpe mango

4 el

sojasaus

2 el

geroosterde sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • grillpan

Dit oude koolras uit Italië smaakt iets pittiger dan 'onze' boerenkool. Het proeven waard!

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren en snijd de kool in reepjes van 2½ cm. Snijd de bospeen in schuine plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

2

Meng de kip, curry, 1½ el olie, peper en eventueel zout in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Rijg de mango en kip om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de mango-kipspiesjes 10 min. rondom. Keer regelmatig.

3

Verhit ondertussen 3 el olie in een wok en roerbak de kool, bospeen, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. Doe de mie, de rest van de olie, de sojasaus en het sesamzaad erbij in de wok en bak 3 min. Serveer de noedels met de mango-kipspiesjes.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.