Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus
Met een keukenmachine zijn deze viskoekjes zo klaar, en de currypasta geeft ze extra smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (ontdooid)
- 70 g yellow curry paste
- 1 middelgroot ei
- 2 el maizena
- 6 el arachideolie
- 1 paksoi
- 4 el chilisaus
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.
- Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de helft van de currypasta, het ei en de maizena toe. Maal in 1 min. tot een grof mengsel. Vorm er 3 balletjes per persoon ter grootte van een flinke walnoot van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
- Verhit ⅔ van de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Snijd de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. met de rest van de currypasta.
- Serveer de viskoekjes met de chilisaus, rijst en paksoi.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.060 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus
- 300 g pandanrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
- 35 g yellow curry paste
- 1 middelgroot ei
- 2 el maizena
Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de currypasta, het ei en de maizena toe.
Maal in 1 min. tot een grof mengsel. Vorm er 3 balletjes per persoon ter grootte van een flinke walnoot van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
- 4 el arachideolie
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 1 paksoi
- 2 el arachideolie
- 35 g yellow curry paste
- 4 el chilisaus
Serveer de viskoekjes met de chilisaus, rijst en paksoi.