bewaar
Gehaktbrood met zuurkool & puree
Gehaktbrood met zuurkool & puree
bewaar

Gehaktbrood met zuurkool & puree

Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool

250 ml

witte wijn

50 g

ongezouten roomboter

2

rondeeleieren

2

volkoren beschuiten

2

uien

1 tl

zout

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

400 g

half-om-halfgehakt

1 kg

iets kruimige aardappelen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.

Aan de slag

1

Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt. Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.

3

Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.