bewaar
Romige gratin van zoete aardappel en pinda
Romige gratin van zoete aardappel en pinda
bewaar

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.

10 min. bereiden
45 min. oventijd
pittig
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

330 ml

Blue Elephant coconut cream

100 g

pindakaas

1 tl

sambal oelek

50 g

seroendeng

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.

2

Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.

4

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Instructievideo - 01:53 min.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.