Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team.
Ingrediënten
4 personen
1
flespompoen
1 tl
kaneel
6 el
traditionele olijfolie
1½ tl
zout
½ tl
versgemalen zwarte peper
50 g
verse koriander
1 teen
knoflook
20 g
pompoenpitten
200 g
Griekse yoghurt
1½ tl
sriracha sauce
Dit heb je nodig
blender
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team.

hoofdgerecht
4 personen
170 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.
algemeen:Bron: Plenty more, Yotam Ottolenghi
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 flespompoen
1 tl kaneel
6 el traditionele olijfolie
1½ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
50 g verse koriander
1 teen knoflook
20 g pompoenpitten
200 g Griekse yoghurt
1½ tl sriracha sauce
Dit heb je nodig
blender