bewaar
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
bewaar

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
312waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

1 tl

kaneel

6 el

traditionele olijfolie

1¼ tl

zout

½ tl

versgemalen zwarte peper

50 g

verse koriander

1 teen

knoflook

20 g

pompoenpitten

200 g

Griekse yoghurt

1½ tl

sriracha sauce

Dit heb je nodig

  • blender

Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

3

Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

4

Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

tip

algemeenBron: Plenty more, Yotam Ottolenghi

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.