Vegetarische traybake met pompoen en vega worst
Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water. Snijd de helften in stukken van ca. 5 cm lang. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Plet de tenen knoflook en snijd grof. Meng de kruidenpasta met het water en 2/3 van de olie.
Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de kruidenpasta. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. Schep na 20 min. om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng met de yoghurt en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de traybake.
Vegetarische traybake met pompoen en vega worst
Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water. Snijd de helften in stukken van ca. 5 cm lang. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Plet de tenen knoflook en snijd grof. Meng de kruidenpasta met het water en 2/3 van de olie.
Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de kruidenpasta. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. Schep na 20 min. om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng met de yoghurt en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de traybake.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
2 preien
800 g flespompoenen
2 tenen knoflook
70 g Fairtraide Original kruidenpasta voor Marokkaanse couscous
150 ml kraanwater
3 el traditionele olijfolie
4 Vegetarische Slager bratwursten
50 g pompoenpitten
15 g verse munt
200 g yoghurt Griekse stijl
Dit heb je nodig
bakpapier