bewaar
Vegetarische traybake met pompoen en vega worst
Vegetarische traybake met pompoen en vega worst
bewaar

Vegetarische traybake met pompoen en vega worst

Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

2

preien

800 g

flespompoen

2 tenen

knoflook

70 g

Fairtraide Original kruidenpasta voor Marokkaanse couscous

150 ml

kraanwater

3 el

traditionele olijfolie

4

Vegetarische Slager bratwursten

50 g

pompoenpitten

15 g

verse munt

200 g

yoghurt Griekse stijl

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water. Snijd de helften in stukken van ca. 5 cm lang. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Plet de tenen knoflook en snijd grof. Meng de kruidenpasta met het water en 2/3 van de olie.

2

Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de kruidenpasta. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. Schep na 20 min. om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng met de yoghurt en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de traybake.

tip

algemeenSpoel de pitten uit de pompoen af en laat ze een nacht drogen op keukenpapier. Bak in een koekenpan zonder olie of boter en rooster met 1 el ras el hanout en 1 tl zout voor een knapperige snack.