bewaar
Prei-visragout met salade
Prei-visragout met salade
bewaar

Prei-visragout met salade

Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

pasteibakjes

2 el

traditionele olijfolie

300 g

gesneden prei

500 ml

volle melk

50 g

besciamella sausmix

300 g

verse zalmfilet

250 g

cherrytomaten

½

komkommer

100 g

botersla

3 el

sladressing naturel

Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur. Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe. Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.

3

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm, halveer de tomaten en snijd de komkommer in dunne plakjes.

4

Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout. Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5

Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.

tip

combinatietipLekker met verse dille