bewaar
Rijst met snijbonen en kip
Rijst met snijbonen en kip
bewaar

Rijst met snijbonen en kip

Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.

20 min. bereiden
licht pittig
187waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

200 g

kipfilet

100 g

magere gerookte spekreepjes

175 g

uiensnippers

1 el

sambal manis

300 g

gesneden spitskool

400 g

verse gesneden snijbonen

125 g

taugé

50 g

gebakken uitjes

5 el

ketjap asin

Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

2

Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.

4

Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.

tip

combinatietipLekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.