bewaar
Pruimengebak
Pruimengebak
bewaar

Pruimengebak

10 min. bereiden
40 min. oventijd
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rijpe pruim

194 ml

Mon Chou Pan & Oven

50 ml

halfvolle melk

75 g

tarwebloem

3

middelgrote eieren

75 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Vet de taartvorm in. Was de pruimen, halveer en ontpit. Snijd alle helften in 3 stukjes. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de taartvorm.

2

Klop in een kom de Mon Chou, melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de pruimen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Serveer warm en bestrooi eventueel met poedersuiker.