Walnotentaart

Advertentie
Ingrediënten
- 175 g tarwebloem
- 150 g witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 125 g ongezouten roomboter (koud)
- 125 g kristalsuiker
- 1 el water (heet)
- 125 ml verse slagroom
- 100 g ongebrande walnoten
- 1 middelgroot ei
- 1 el kraanwater
Keukenspullen
- springvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout. Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
- Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren. Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.
- Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover. Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 315 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Walnotentaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Walnotentaart
- 175 g tarwebloem
- 150 g witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout.
- 125 g ongezouten roomboter
Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal.
Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
- 125 g kristalsuiker
Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren.
- 1 el water
- 125 ml verse slagroom
Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost.
- 100 g ongebrande walnoten
Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.
- 2 g tarwebloem
Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover.
- 1 middelgroot ei
- 1 el kraanwater
Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.