bewaar
Walnotentaart
Walnotentaart
bewaar

Walnotentaart

30 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
352waarderingen

Ingrediënten

12 porties

175 g

tarwebloem

150 g

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

125 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

1 el

water

125 ml

verse slagroom

100 g

ongebrande walnoten

1

middelgroot ei

1 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout. Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

2

Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren. Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.

3

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover. Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.